Maf toch, die overtuigingen

Of wat dat dan ook mogen zijn. Dat zijn gedachten die je hebt waarvan je zeker weet dat het zo is. Of ze nu positief of negatief voor je werken.

Kijk, als ze positief zijn, niets aan doen. Verder gaan met wat je deed.

Als ze negatief zijn, dan heb je een probleem. Soms zonder dat je het weet. Het is net zoiets als die parachute die noodzakelijk is als je uit een vliegtuig wil springen. Dan heb je er eentje nodig.

Zo heb je die overtuiging ook nodig gehad toen je in een heel vervelende gebeurtenis terecht gekomen bent. Je hebt dat tegen jezelf moeten zeggen om nog meer pijn te voorkomen.

De situatie was namelijk, voor jou, dusdanig bedreigend dat je het gevoel had dat je de controle zou gaan verliezen. Wat hielp was om deze gedachte te hebben. Heel waarschijnlijk had je er ook een ritueel bij.

Knippen met je vingers, of knijpen met je ogen. Je adem inhouden of wiebelen met je been. Het kan zijn dat je dat nog steeds doet. Of je kijkt weg, naar buiten of naar een hoek van een deur- of raampost. Herken je dat?

Nog even terugkomend op die parachute.

Stel je voor, je nadert de aarde en je wilt natuurlijk landen op een stukje grond.

Helaas, dat gebeurt niet. Je land in een kolkende rivier. Die parachute is nu een grote last. Sterker nog, het kan zijn dat het je dood wordt. Je wilt hiervan af.

Zo is het ook met die overtuigingen, die negatieve gedachten. Je wilt er van af. Je hebt het niet meer nodig. Sterker nog. Het maakt je ziek. Je voelt dat al aan alles in je lichaam.

Weg met die parachute die je zo geholpen had toen je het nodig had en nu gevaarlijk is.

Weg met die belemmerende overtuiging die je toen zo geholpen had toen het nodig was en je nu ziek maakt.

Wil je weten welke overtuigingen jou ziek maken en nu niet meer dienen? Maak dan een afspraak via de link in mijn bio of stuur mij een privé bericht.

Via de PMA-vraagtechniek gaan we daar naar op zoek. We vinden deze echt en zorgen er dan voor dat je deze kwijtraakt. Net als die parachute.

Scroll naar boven