Scheiding en emoties, wat te doen?

Een scheiding en emoties

Een scheiding kan emotioneel en geestelijk heftig zijn. Een scheiding gaat namelijk vaak gepaard met een aantal grote veranderingen en dat kan moeilijk zijn. Wellicht moet je verhuizen, zie je de kinderen een stuk minder en dan is er ook nog de verandering in de financiële situatie. De één reageert hier natuurlijk heftiger op dan de ander, maar er kan geconcludeerd worden dat een scheiding emotioneel zwaar kan zijn.

scheiding emoties depressie stress

Depressieve gevoelens bij een scheidingHet kan zo zijn dat je na de scheiding neerslachtige of zelfs depressieve gevoelens ervaart. Veel mensen ervaren een gevoel van falen na de scheiding en moeten ook de draad van het alleenstaande sociale leven weer oppakken. Uiteraard is het heel logisch dat je je na de scheiding neerslachtig kan voelen, maar wanneer dit langer aanhoudt is het verstandig hulp in te schakelen. De één kan een scheiding nou eenmaal beter verwerken dan de ander.

Een scheiding en stress
Er kunnen niet alleen depressieve of neerslachtige gevoelens komen kijken bij een scheiding. Het kan ook zijn dat je je erg gestrest voelt vanwege de nieuwe situatie en dat je daardoor maar slecht in slaap kunt komen. Ook vinden veel pas gescheiden mensen het lastig om te bepalen wie ze zijn zonder hun partner en belanden in een soort identiteitscrisis. Dergelijke negatieve emoties kosten een hoop energie.

Hulp bij emoties en een scheiding
Het is heel erg belangrijk om niet door te lopen met dergelijke emoties en gevoelens. Het is logisch dat je jezelf moet herpakken. Een ScheidingsMakelaar kan je niet alleen helpen bij de financiële en juridische gevolgen van een echtscheiding, maar ook bij de emotionele. Woon je in regio Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Schagen, Heiloo, Langedijk e.o. en wilt u meer informatie? Neem contact met mij op via het contactformulier of via:

petra@petrakaandorpcoaching.nl of mobiel; 06-40345067

Alex Kanters: scheidingsmakelaar voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Schagen, Heiloo, Langedijk e.o.
De ScheidingsMakelaar | 10 april 2015 om 1:29 pm | Tags: depressie scheiding, emoties en scheiding, emotionele gevolgen scheiding, scheiding, stress scheiding | Categorieën:Scheiden in Alkmaar e.o., Scheidingsproces | URL: http://wp.me/p2EQ8c-6X