De coach

Foto trapMijn naam is Petra Kaandorp en ik ben geboren in 1972 met het sterrenbeeld Stier in de gemeente Schagen. Mijn ouders waren ondernemers en hadden een dorpssupermarkt. Mijn eerste werkervaringen zijn al jong begonnen. Ik mocht mee boodschappen wegbrengen, achter de kassa en helpen bij de vleeswaren en groenten.

Na afronding van Havo en Meao heb ik verschillende banen gehad totdat ik "ineens" een vliegticket richting Australië had gekocht en mijn wereldreis was begonnen. Via Australië, New Zealand ben ik naar Maleisië en Sri Lanka gegaan. Toen was de reiziger in mij geboren en heb ook Mexico en Peru voor een langere periode ontdekt. Die reiziger in mij blijft altijd levendig en heeft nog mooie wensen op dat gebied.

Ook heb ik een aantal uitdagingen in mijn leven waaraan ik werk. Ik ben op zoek naar filters in mijn leven om met sommige valkuilen om te gaan. Wat mij ontzettend goed helpt is onder andere goede ademhalingsoefeningen en vooral ook het opschrijven van de dingen die mij bezighouden. De natuur biedt mij hierin ook een helpende hand. Wanneer ik dit combineer met een stukje beweging dat voelt dat heel prettig en helpend.

Inmiddels heb ik meerdere coach-opleidingen gevolgd en ben ik mij gaan specialiseren in het begeleiden van mensen met stress en burn-out. Vooral de millennials, geboren tussen 1981 en 2000 vind ik ontzettend boeiend om te begeleiden. Wat gebeurt er veel op die leeftijd en wat vind ik het mooi om een stukje mee te mogen gaan op hun weg naar zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en keuzes.

Het liefste ben en werk ik in de buitenlucht, in het prachtige bos van Schoorl, omdat bewezen is dat dit stress verminderend werkt en een goede omgeving is voor een gesprek. Ook nodig ik je van harte uit in mijn praktijk aan huis.

Na de opleidingen en de vele mensen die ik heb mogen begeleiden durf ik mijzelf gerust specialist te noemen op het gebied van stress, stresshantering, overbelasting, burn out en preventieve aanpak.

Ik sluit aan op jouw verlangen; beter slapen, helder denken, gezond dagritme, die hardloopwedstrijd toch een keer doen, weer aan de slag, nieuwe vriendschappen sluiten, de reis die je al lang uitstelt toch maken. Of wat jouw wens ook is.