Wat mag je verwachten?

Wat is PMA eigenlijk?

De volgende termen heb je waarschijnlijk al veel gehoord: Bewustzijn en onderbewustzijn. Zo leef je je leven.

Wil je weten wat PMA inhoud? Ik probeer je dat hier uit te leggen. We ervaren dat allemaal wel eens, dat je buitenproportioneel reageert of dat je je soms ineens heel vervelend of depri voelt. Zoals iemand tegen mij zei: “Ik voel me dan ineens heel klein”.

Ons onderbewuste brein slaat alles op wat we meemaken en doen in ons héle leven. Van heel jongs af aan. De leuke en minder leuke. Zolang het gaat om ervaringen die we emotioneel aankunnen gaat alles goed en zijn gangetje. Dat gevoel dat je je senang voelt.

Maar wat als een ervaring té pijnlijk of té angstig is?  Dan gaat er iets mis.

Dit zijn de momenten dat we het gevoel hebben dat er iets gebeurd wat we niet aankunnen; een paniekgevoel. Het gevoel dat we de controle verliezen. Wanneer dit gebeurd, zeker als we jong zijn, dan heeft dit invloed op de rest van ons leven. Tijdens deze momenten maak je overtuigingen aan zoals: “Ik hou mezelf op de achtergrond” of “Niemand zit op mijn verhaal te wachten” of “Wat is er toch mis met mij” of “Ik hoor er niet bij” of “Of ik er nu wel of niet bij ben, het maakt niet uit”.

Dit is ook de reden dat we in PMA ook terecht komen in angstige ervaringen op jonge leeftijd. Tijdens elke ervaring waarbij we het gevoel hebben de controle kwijt te zijn, slaat ons brein alles wat je waarneemt op tijdens zo’n ervaring. Dit noemen we een bad cluster. De inhoud van een bad cluster kun je niet zomaar herinneren. In een PMA sessie volgen we de regels en werkwijze van het onderbewuste brein waardoor we in staat zijn de inhoud van een bad cluster te openbaren. Dit doen we door een herbeleving.

Elk van de zintuiglijke  gegevens (dat wat je ziet, hoort, ruikt, proeft) in een bad cluster is beladen met hele negatieve gevoelens. Dat gevoel van onrust, paniekerigheid, down-gevoel. Deze vervelende gevoelens blijven net zolang aan die gegevens gekoppeld totdat jij je bewust wordt van al die gegevens in zo’n ervaring.

We hebben het dan over kleuren, een voorwerp, gezichtsuitdrukkingen, geluiden etc. Zodra  jij je bewust wordt, dat doen we door middel van de PMA vraagtechniek, van de inhoud van een bad cluster worden de negatieve gevoelens die er door je onderbewuste aan zijn gekoppeld er voor altijd (!) vanaf gehaald. Dit gebeurd automatisch en in een fractie van een seconde.

Het gaat niet om onderdrukte herinneringen maar om de onderliggende oorzaak waardoor herinneringen worden onderdrukt.

Bijvoorbeeld; Stel, je bent als 3-jarige door een hond aangevallen en gebeten. Je angst was zo groot dat je bewustzijn werd afgesloten. Die ervaring is toen opgeslagen in je onderbewustzijn met alle angstgevoelens die je toen voelde. Niet alleen die hele ervaring maar elk onderdeeltje, elk detail is opgeslagen met die vervelende gevoelens. Ook zo’n moment werken al je zintuigen wel normaal. Dus alles wat je waarneemt via al je zintuigen, wordt opgeslagen en gekoppeld aan dat negatieve gevoel. Dus niet alleen de hond met zijn geblaf en gegrom, maar ook de kleuren van de huizen, de blauwe lucht, de bomen, straatstenen op de achtergrond. Elk van deze gegevens die je hebt waargenomen met je zintuigen kan vanaf dat moment in je onderbewuste worden geactiveerd door soortgelijke waarnemingen in het nu. Dus een combinatie van dit soort gegevens kan dit in je onderbewuste activeren als vergelijkingsmateriaal. Hé, dit heb ik eerder gezien, gevoeld, geroken met daaraan gekoppeld het negatieve gevoel. Zodra deze soortgelijke gegevens zijn geactiveerd worden de daaraan gekoppelde negatieve gevoelens uitgevoerd en voel je dit in je lichaam. Je voelt je benauwd, bekneld, opgelaten, onzeker….etc.

In een PMA sessie helpen wij je om dit soort ervaringen naar boven te krijgen zodat je bewust wordt van elk detail in een bad cluster. Hierdoor worden dat soort gegevens voor altijd ontdaan van negatieve gevoelens. Dat betekent ook dat de bijbehorende overtuigingen van “ik hoor er niet bij” of “wie zit er op mij te wachten” of “dit feestje gaat zonder mij ook wel door” opgespoord worden en niet meer nodig zijn. Deze dienen je niet en dus ben je daar weer van overtuigd en kun je met zekerheid zeggen dat het wél gezellig is als jij er bent!

Ze zeggen ook wel dat PMA het brein opruimt en herinricht.

Veel gestelde vragen

Ik stuur je van te voren een intake formulier (daarna groeiformulieren) om je bewust te maken van je groei. Immers, als het beter met je gaat, word je vanzelf je echte ik. Daar ben je niet altijd bewust van.

We hebben on-line een sessie.

We gaan aan de slag als één team. Voor het bereiken van de beste resultaten is het van groot belang dat je alles wat er in een sessie bij je naar boven komt, zelfs het kleinste detail met mij deelt.

Tijdens een sessie doorlopen we vier fasen;

Zoals als eerder gezegd; Bewustwording. Je word je bewust van wat er in het onderbewuste is opgeslagen en tot aan deze sessie was je hier niet mee bekend. Nu halen we dat wat jou niet dient naar boven zodat je weet wat er speelt

Tijdens de sessie, in jouw veilige omgeving, herbeleef je hetgeen je hebt meegemaakt. Dit zorgt ervoor dat je accepteert wat je hebt meegemaakt. Je draagt het immers al lang met je mee. The Story of your life? Komen dezelfde situaties, ruzies, gevoelens, onzekerheden steeds weer boven. Beter om er naar toe te gaan en te accepteren dan er niet naar toe gaan en de last met je mee dragen wat meer en meer energie kost.

Na de acceptatie volgt de harmonie. Je hele lichaam reageert op de bewustwording en acceptatie. De rust keert terug in het lichaam.

Na verloop van de sessie transformeer je in die persoon die je wenst te zijn. Je voelt de rust, je voelt je lichaam, je maakt de juiste keuzes omdat je weet wat de juiste keuzes zijn. De negatieve gevoelens die gekoppeld zijn geweest aan de te pijnlijke gebeurtenissen worden voor altijd van hun lading ontdaan. Dit keert niet meer terug. Kun je je voorstellen hoeveel ruimte en rust je in je leven gaat ervaren.

Je doet sessies omdat je ergens last van hebt, je wilt van je klachten af. Net als dat je  bijvoorbeeld wilt trainen voor een marathon (oke, de 10 kilometer)  lukt je dat niet in één keer. Je hebt opbouw en structuur nodig om blijvend resultaat te bereiken. Daarom spreken we minimaal 5 sessies af.

In het boek van de grondlegger Joop Korthuis ‘Innerlijke Macht’ staan praktische oefeningen die het vertrouwen in je onderbewuste voeden (H10).  Oefeningen doen is geen voorwaarde. De transformatie vindt plaats tijdens de sessie. Na de sessie kunnen er wel meer verbindingen en inzichten ontstaan. Sommige mensen ‘leven’ alleen in hun hoofd, ze nemen niet of nauwelijks waar wat er in hun lichaam gebeurt. Voor hen is het leren herkennen en voelen van verschillende lichaamssensaties van belang om de sessies effectief te maken.

Wat gebeurt er als je geen actie onderneemt?

Verhalen

Scroll naar boven