Maak kennis met mij als burn out coach en als mens

Wat er aan vooraf ging:

Het was 2012 en ik stond voor een schilderij. Dit schilderij zou worden gemaakt voor een dierbaar iemand die een jubileumjaar had. Een ieder mocht zo zijn eigen creativiteit kwijt in de vierkante centimeters die toegewezen waren. Ik merkte dat ik mezelf opgejaagd en super onzeker voelde. Mijn hartslag ging omhoog en mijn ademhaling versnelde. Het schilderij was de druppel. Ik kladderde iets van verf op het doek en het werd zwart, pikzwart. Ik stapte een meter naar achteren en kwam tot de conclusie dat hoe ik mij voelde op dat doek terechtgekomen was. Ik ben gaan huilen en voor mijn gevoel heeft dat lang geduurd. Wat er allemaal samen kwam, was mijn onzekerheid over mijn kunnen. Ik had geen flauw benul wat ik zou willen en waar ik gelukkig van zou kunnen worden. Ik vergeleek mijzelf continu met anderen. Diep van binnen wist ik dat er zoveel meer in mij zat maar ik had geen idee hoe daar te komen en dat tot uiting te brengen. Ik heb bedrijven gebeld en gevraagd of ik mocht snuffelen. Hier heb ik veel van geleerd maar ik was mezelf nog niet echt tegen gekomen in wat ik echt wilde. 

Mijn naam is Petra Kaandorp en ik ben geboren in 1972 met het sterrenbeeld Stier in de gemeente Schagen. Mijn ouders waren ondernemers en hadden een dorpssupermarkt. Mijn eerste werkervaringen zijn al jong begonnen. Ik mocht mee boodschappen wegbrengen, achter de kassa en helpen bij de vleeswaren en groenten. Wat ik wel wist, was dat reizen een manier was om echt bij mezelf te komen met als bijkomend voordeel dat ik veel van de wereld zag. 

Hoe het verder ging:

Sinds 2012 ben ik bezig mezelf te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik weet nog dat ik het zo veel geld vond om aan mezelf te besteden. En ook, wat een energie zou het kosten om dit te doen. En nu ben ik zo ontzettend dankbaar dat ik die eerste stap heb gezet om te komen waar ik nu ben. Ik doe wat bij mij past. Dit pad blijkt oneindig breed en oneindig lang te zijn. Ik kan en wil en mag nog zoveel leren en daar heb ik heel veel zin in. De échte verandering in mijn leven heeft PMA (de vraagtechniek die werkt met het onderbewuste waarover je meer kan lezen onder het kopje PMA) teweeg gebracht. Onbewuste overtuigingen hielden mij tegen. Het startte met overgave, moed en vertrouwen in mijn coach en in mijzelf en dat maakt dat ik nu ontspannen onderneem in mijn eigen praktijk. 

Hoe het nu is:

Ik geloof erin dat ik het leven kan leiden wat bij mij past. Het liefste ben en werk ik in de buitenlucht, in het prachtige bos van Schoorl, omdat bewezen is dat dit stress verminderend werkt en je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Ook heb ik een praktijk aan huis. Een gezellige, warme en knusse plek waarin ik jou begeleid, jij mij vertrouwt, ik naar jou luister en jij vertelt. Samen werken we eraan dat jij je weer blij en vrij van binnen voelt. Dan komt de rest vanzelf. Slapen, sporten, gezond eten, rust in je hoofd en hart. Het kan zelfs zo zijn, dat ik je uitnodig om een koudwaterdip te nemen! Ik ben er voor je als we samen aan de slag gaan en jij leert mij dan kennen als een persoon die luistert, jou aanvoelt, afstemt en dat toepast wat jij op dat moment nodig hebt, humor heeft en jou uitdaagt. 

Inmiddels: 

Ben ik ruim 12 jaar werkzaam in dit vak als burn out coach, ben ik mijzelf elk jaar aan het bijscholen en ontwikkelen om op de hoogte te blijven van steeds nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op dit gebied, ken ik de Schoorlse duinen op mijn duimpje, neem ik ieder kwartaal deel aan intervisies om te sparren met collega’s en ben ik actief aan het sporten om “practice what you preach” uit te dragen

 

Verhalen

Scroll naar boven