Maak kennis met mij

Wat er aan vooraf ging:

Het was 2012 en ik stond voor een schilderij. Dit schilderij zou worden gemaakt voor een dierbaar iemand die een jubileumjaar had. Een ieder mocht zo zijn eigen creativiteit kwijt in de vierkante centimeters die toegewezen waren. Ik merkte dat ik mezelf opgejaagd en super onzeker voelde. Mijn hartslag ging omhoog en mijn ademhaling versnelde. Het schilderij was de druppel. Ik kladderde iets van verf op het doek en het werd zwart, pikzwart. Ik stapte een meter naar achteren en kwam tot de conclusie dat hoe ik mij voelde op dat doek terechtgekomen was. Ik ben gaan huilen en voor mijn gevoel heeft dat lang geduurd. Wat er allemaal samen kwam, was mijn onzekerheid over mijn kunnen. Ik had geen flauw benul wat ik zou willen en waar ik gelukkig van zou kunnen worden. Ik vergeleek mijzelf continu met anderen. Diep van binnen wist ik dat er zoveel meer in mij zat maar ik had geen idee hoe daar te komen en dat tot uiting te brengen. Ik heb bedrijven gebeld en gevraagd of ik mocht snuffelen. Hier heb ik veel van geleerd maar ik was mezelf nog niet echt tegen gekomen. 

Mijn naam is Petra Kaandorp en ik ben geboren in 1972 met het sterrenbeeld Stier in de gemeente Schagen. Mijn ouders waren ondernemers en hadden een dorpssupermarkt. Mijn eerste werkervaringen zijn al jong begonnen. Ik mocht mee boodschappen wegbrengen, achter de kassa en helpen bij de vleeswaren en groenten. Wat ik wel wist, was dat reizen een manier was om echt bij mezelf te komen met als bijkomend voordeel dat ik veel van de wereld zag. 

Hoe het verder ging:

 Sinds 2012 ben ik bezig mezelf te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit pad blijkt oneindig breed en oneindig lang te zijn. Ik kan en wil en mag nog zoveel leren. Ik ben erachter gekomen waarom ik zo vaak zo negatief over mezelf dacht door middel van PMA. Dat heeft de échte verandering bij mij gebracht en sta ik nu als zelfstandig ondernemer in het leven. 

Hoe het nu is:

Dat wat vast zit, komt los methode. Dat is een mooie benaming voor wat ik nu doe. Het liefste ben en werk ik in de buitenlucht, in het prachtige bos van Schoorl, omdat bewezen is dat dit stress verminderend werkt en je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Ook heb ik een praktijk aan huis. Een gezellige, warme en knusse plek waarin ik jou begeleid, jij mij vertrouwt, ik naar jou luister en jij vertelt. Samen werken we eraan dat jij je weer blij van binnen voelt. Dan komt de rest vanzelf. Slapen, sporten, gezond eten, rust in je hoofd en hart. Het kan zelfs zo zijn, dat ik je uitnodig om een koudwaterdip te nemen! 

Verhalen