Maak kennis met mij

Wat er aan vooraf ging:

Het was 2012 en ik stond voor een schilderij. Dit schilderij zou worden gemaakt voor een dierbaar iemand die een jubileumjaar had. Een ieder mocht zo zijn eigen creativiteit kwijt in de vierkante centimeters die toegewezen waren. Ik merkte dat ik mezelf opgejaagd en super onzeker voelde. Mijn hartslag ging omhoog en mijn ademhaling versnelde. Het schilderij was de druppel. Ik kladderde iets van verf op het doek en het werd zwart, pikzwart. Ik stapte een meter naar achteren en kwam tot de conclusie dat hoe ik mij voelde op dat doek terechtgekomen was. Ik ben gaan huilen en voor mijn gevoel heeft dat lang geduurd. Wat er allemaal samen kwam, was mijn onzekerheid over mijn kunnen. Ik had geen flauw benul wat ik zou willen en waar ik gelukkig van zou kunnen worden. Ik vergeleek mijzelf continu met anderen. Diep van binnen wist ik dat er zoveel meer in mij zat maar ik had geen idee hoe daar te komen en dat tot uiting te brengen. Ik heb bedrijven gebeld en gevraagd of ik mocht snuffelen. Hier heb ik veel van geleerd maar ik was mezelf nog niet echt tegen gekomen. 

Mijn naam is Petra Kaandorp en ik ben geboren in 1972 met het sterrenbeeld Stier in de gemeente Schagen. Mijn ouders waren ondernemers en hadden een dorpssupermarkt. Mijn eerste werkervaringen zijn al jong begonnen. Ik mocht mee boodschappen wegbrengen, achter de kassa en helpen bij de vleeswaren en groenten. Wat ik wel wist, was dat reizen een manier was om echt bij mezelf te komen met als bijkomend voordeel dat ik veel van de wereld zag. 

Hoe het verder ging:

Na het kladmoment op het doek, wat uiteindelijk mooi is geworden door middel van het knippen en plakken van gedichten en foto’s ben ik gaan uitzoeken wat goed bij mij zou passen. Ik kwam in Scherpenzeel terecht bij een coach opleiding. Een openbaring en een genot om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling. Dit pad blijkt oneindig breed en oneindig lang te zijn. Ik kan en wil en mag nog zoveel leren. Daar ben ik sinds 2012 ook niet meer mee opgehouden. Een stoer moment was mijn inschrijving bij de KVK. Vanaf dat moment was het serieus en dat is het nog steeds elke dag. Een eigen praktijk, een website, ja, zelfs stickers, een logo en al vele mooie begeleidingstrajecten. Dít is het allermooiste om te doen; jouw helpen om jouw pad te vinden!

Hoe het nu is:

Het liefste ben en werk ik in de buitenlucht, in het prachtige bos van Schoorl, omdat bewezen is dat dit stress verminderend werkt en een goede omgeving is voor een gesprek. Ook heb ik een praktijk aan huis. Een gezellige, warme en knusse plek waarin ik jou begeleid, jij mij vertrouwt, ik naar jou luister en jij vertelt. Samen werken we eraan dat jij je weer blij van binnen voelt. Dan komt de rest vanzelf. Slapen, sporten, gezond eten, rust in je hoofd en hart. Het kan zelfs zo zijn, dat ik je uitnodig om een koudwaterdip te nemen! 

Verhalen