Echtscheiding

Een scheiding is een heftige periode voor een kind. Het is dan ook een gebeurtenis waar je als ouder over moet praten met je kind(eren). Als ouder kan het alleen lastig zijn om te bedenken wat je beter wel en beter niet tegen je kind kunt zeggen. Of de communicatie tussen jou en je kind loopt niet erg soepel. Vaak is het dan erg verstandig om kindercoaching in te schakelen. Kindercoaching is erg laagdrempelig, kortdurend en duidelijk. Je bent nergens geregistreerd en er zijn geen wachttijden. Ook hoef je bijvoorbeeld niet langs een huisarts voor een doorverwijzing.

Een kind tijdens de scheidingsperiode
Wanneer er sprake is van een scheiding, betekent dit voor kinderen dat de situatie drastisch verandert. Vaak is het dan voor kinderen lastig om tegen ouders te zeggen wat er echt in hen omgaat. Ouders zitten immers zelf ook in een lastige en moeilijke periode, waarin veel geregeld moet worden.

blog 1Kindercoaching tijdens de scheiding
Het is goed om te weten dat er aan de ScheidingsMakelaar een kindercoach verbonden is. Een kindercoach luistert naar de kinderen en geeft hen het gevoel dat hun verhaal veilig is. De kindercoach kan dus ook zeker een schakel zijn tussen het verbeteren van relaties tussen een vader en/of moeder en het kind. Een kindercoach is zeker nuttig om een kind te helpen zichzelf te uiten over de situatie.

Voorbeelden van succesvolle kindercoaching
Een mooi praktijkvoorbeeld gaat over een jongen van dertien die door kindercoaching geholpen is om echt zelf een keuze te maken tussen het wonen bij zijn vader of bij zijn moeder. Hij koos in eerste intstantie voor zijn vader omdat hij het zielig vond dat zijn vader alleen overbleef. Diep in zijn hart wilde hij het liefst bij zijn moeder en broer wonen. Hij werd bewust van zijn keuze en in een gesprek met zijn ouders heeft hij duidelijk kunnen maken aan zijn ouders waar hij gelukkig van werd. Zo is dat uiteindelijk ook het in het ouderschapsplan verwerkt. Voor de jongen was het uitspreken van zijn wens een hele opluchting.

Een ander verhaal gaat over een meisje die niet bij haar vader woont, maar wel om de week een weekend bij hem is. Ze voelde zich in die weekenden erg eenzaam omdat haar vader zich hoofdzakelijk bezig hield met zijn telefoon. Zij wilde hem graag zeggen dat wanneer ze bij hem was, dat ze hem dan ook echt even een tijdje voor zichzelf wilde. Er is samen met de kindercoach een manier gevonden om hem dat duidelijk te maken. Voor haar vader was dat een mooie openbaring.

Kindercoaching voor je kinderen tijdens de scheiding
Als ouder is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe je wilt dat je kinderen jou zien als ze eenmaal volwassenen zijn. Wie ben jij dan geweest als vader en/of moeder in hun leven? Wat wil je dat de kinderen over jou zeggen? De kindercoach bij de ScheidingsMakelaar kan helpen bij dit soort vragen en bij het helpen van de kinderen in hun emoties rondom de scheiding. Woont u in regio Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Schagen, Heiloo, Langedijk e.o. en wilt u meer informatie? Neem dan contact op via mijn mobiele nummer: 06-40345067 of via petra@petrakaandorpcoaching.nl.