Zorgen, paniek en stress verdwijnen en vrijheid, ontspanning en plezier verschijnen

Zo mag ik het wel omschrijven wat er gebeurd in een begeleidingstraject. Afgelopen periode heb ik ongeveer 10 trajecten afgesloten en allen met het resultaat dat er meer vrijheid ontstond in het kiezen voor zichzelf. We hebben veel aandacht besteed aan hoe iemand grenzen leert kennen en vooral ook hoe iemand deze grenzen ook kan aangeven aan de omgeving. Dit heeft alles te maken met in hoeverre je dat durft

Verdwijnen zorg, paniek en stress dan helemaal?

Nee, dat niet. Dat ken ik van mezelf ook niet. Dat geeft ook helemaal niet omdat het juist weer zorgt voor groei en ontwikkeling als je ergens zorgen over maakt. Dat geeft alleen maar een signaal aan dat je verder wilt, dat je iets anders wilt en daar dan ook naar gaat handelen. Dat heeft zelfreflectie.

Wat ontstaat er als vrijheid, ontspanning en plezier verschijnt?

In ieder geval verdwijnt de haast uit je hart. Vaak noem ik het ook op: “Je hoofd heeft haast, je hartje heeft geen haast”.

Deze week liep ik samen met een jonge dame door het bos. Uiteindelijk stonden we op een hele mooie plek stil. De vogeltjes hadden het voor mijn gevoel en gehoor ineens heel druk. Ik vroeg haar om haar hand op haar hart te leggen. Contact te maken met haar hart. Ontspannen in- en uit te ademen. Wat zou zij zeggen als ze mijn zin mocht afmaken? De zin luidde: “Als ik niet bang zou zijn dan………?” Ze maakte de zin af. Weet je wat ze zei? “Als ik niet bang zou zijn, dan ga ik echt van mezelf houden”. Zó, dat was eruit! Wat zou jij zeggen?

Wat is daar dan voor nodig?

Wat mij betreft coaching en ik spreek uit eigen ervaring. Een traject samen met iemand, wandelend door het bos, sparrend over wat er nu speelt, erachter komen wat dat is wat je tegenhoudt om niet bang te zijn en vrijheid, ontspanning en plezier te hebben.

Laat ik nu zo’n coach zijn! Inmiddels heb ik meer dan 12 jaar ervaring in het begeleiden van mensen van zorgen, paniek en stress naar vrijheid, ontspanning en plezier.

Voel jij dat het tijd is om stap voor stap te veranderen? Je hoeft het niet alleen te doen. We doen het samen! Neem contact met mij op via mijn website.

Scroll naar boven