Hoe een burn out coach je kan helpen!

Nou, dat kan op allerlei verschillende manieren! Mijn manier is om in ieder geval lekker naar het bos te gaan, de natuur in. Nu ik dit schrijf giet het trouwens van de lucht, dus dat zou vandaag evengoed een optie kunnen zijn maar gelukkig heb ik ook een uitwijkmogelijkheid naar mijn knusse praktijk. 

Symptomen van een burn out

Als eerste gaan we rustig op zoek naar de reden waarom je hulp inschakelt. Je voelt aan alles dat je symptomen van burn out vertoont. Moe, duizelig, prikkelbaar, ongezellig, hoofdpijn en misschien ga je soms wel eens richting een paniekaanval. Dat is nogal wat natuurlijk. In het bos hebben we het zand, dennenappels, bomen, trappen en wat nog niet meer om je bewust te maken van wat je doet. Wat dapper en moedig trouwens dat je hulp vraagt aan een onafhankelijk iemand, een burn out coach. 

Als we in kaart hebben gebracht waarom je je nu zo voelt en wat je graag zou willen voelen en doen dan gaan we aan de slag. 

Rust en ruimte

We spreken zo om de week af, ik luister naar jouw verhaal en we passen dat toe waar jij op dat moment behoefte aan hebt. 

Een methodiek is om te kijken en te ervaren hoe goed jij bent in het grenzen aangeven. Ik vraag je een cirkel te tekenen die zo groot is als hoe jij de ruimte in je leven voor jezelf ervaart. En nu je dit leest? Hoe groot is jouw cirkel? 

Wil je meer ruimte en rust voor jezelf? Dan teken je die cirkel groter en daag ik je uit om je eigen cirkel met jouw aangegeven grenzen te bewaken.

In deze oefening voel je al snel wat je doet, hoe het voelt en wat er anders mag in jouw leven zodat je meer tijd voor jezelf hebt wat energie gaat opleveren. Hoe zou dat zijn? Kom over dit onderwerp nog meer te weten door deze blog te lezen: https://www.petrakaandorpcoaching.nl/2024/05/01/is-levensgeluk-voor-iedereen-weggelegd/

Na anderhalf uur samen geweest te zijn loop je lichter, bewuster en energieker het bos uit zodat je hetgeen je tegen bent gekomen in de praktijk kan oefenen. 

Wil jij meer tijd en ruimte? Lukt dat maar niet om daar toe te komen? Download mijn Ebook PMA. Daarin lees je wat redenen zijn waarom je niet gewoon je tijd neemt. Daarin lees je ook wat je kunt doen om van jouw tijd prioriteit te maken!

Scroll naar boven