“Staat ie soms nog op kronkelweggetjes ofzo”?

Op dat moment kijk ik naar buiten, we sjezen langs hele oude franse huisjes, roestige tractors en vervallen schuren. We rijden over, ja inderdaad, kronkelweggetjes. Je kent het wel, van die glooiende wegen die continu bochtjes maken en af en toe de hoogte in gaan.

We zijn op weg naar Parijs. Niet vanuit Nederland maar via Italië, Ietwat omrijden maar dat geeft helemaal niets. Het is voor een goed doel. Onze dochter gaat namelijk castings doen voor Fashion Week Parijs.

👉 Hoezo niet rechtstreeks via de grote wegen naar Parijs?

Nou, de TomTom had blijkbaar iets anders in gedachten. Iets met instellingen en denken dat je goed rijd. Dat we niet op de meest snelle manier op ons doel af gaan was ons inmiddels duidelijk.

👉 Gaat dat dan wel? Rechstreeks op je doel afgaan?

Aan het begin van een coachtraject gaan we altijd op zoek naar datgene waar je aan wilt werken. Het doel zogezegd. Dat is belangrijk omdat we ergens aan gaan werken en ondertussen blijven we toetsen of we op de goede weg zitten.

We stellen de TomTom in op datgene wat je wilt bereiken. Ik vraag dan ook herhaaldelijk of je het doel nog in het vizier hebt, of je dat doet wat bijdraagt aan het halen van dat doel (zoals grenzen stellen).

Dat betekent dat je op heel veel dingen die jou energie kosten nee mag gaan zeggen. Ja mag nee gaan zeggen op de dingen die ervoor zorgen dat je rust en ruimte krijgt.

Dat DOEN zorgt ervoor dat je op je doel afgaat. Rechstreeks? Hoeft niet altijd. Soms komt het leven er tussendoor, wil je er echt even voor de ander zijn, voelt het gewoon even heel saai of lukt het even niet.

👉 Kronkelweggetjes en er toch komen!

Ja hoor. Want wat het mij geleerd heeft is dat ik ontzettend heb kunnen genieten van deze omweg. Ik heb een stuk Frankrijk gezien die ik anders niet had gezien.

We kwamen later aan dan de bedoeling was maar wel met mooie uitzichten, goede gesprekken en een relaxte reis. Wanneer we samen het doel in de gaten houden komen we er! Kom jij daar stap voor stap dichterbij.

👉 Uitdaging!

Ik zou je willen uitdagen en willen vragen welk doel stel jij jezelf? Hoeveel tijd neem jij daarvoor? Wil je rechtstreeks of is het ook oké om af en toe de kronkelweggetjes te pakken en te genieten met altijd het doel in het vizier?

Als jij op korte termijn erachter wil komen wat jouw doel is, waar je nu staat en hoe je daar wil komen, stuur me een privé berichtje en laten we kennismaken.

Samen komen we verder!

Scroll naar boven