Nooit op nummer 1

“Ik heb nooit het gevoel dat ik op nummer 1 sta.”
Eén van de eerste dingen die ze mij vertelde.

Ze is Iraans en vertelt over haar schoonmoeder.

Alles deed ze voor haar. “Ze was een manipulatieve vrouw, maar ik hield meer van haar dan van mijn eigen moeder” vertelt ze.

Ze was 15 jaar toen ze trouwde met haar man, ze was namelijk zwanger en de invloed van haar schoonmoeder was groot.

Totdat ze als volwassen vrouw en moeder weerstand tegen haar schoonmoeder kreeg. Met als gevolg, de weerstand van haar man.

Haar huwelijk valt niet mee.

Ze belandt in het ziekenhuis en moet een heftige operatie ondergaan. Een moment dat ze haar man echt nodig heeft. “Denk je dat ik mijn moeder hier laat en naar jou toe kom?” zegt haar man. Haar schoonmoeder was op dat moment ook ziek.

Weer schieten de gedachten door haar hoofd
“Ik sta niet op de 1ste plek, nooit gedaan.”

Tijdens een PMA (Progressive Mental Alignment) sessie, kijken en luisteren we naar dat wat er vandaag de dag gebeurt. Waarom reageert ze zoals ze reageert? Met behulp van de juiste vragen nemen we een kijkje in het onderbewustzijn en laten we alles toe wat zich aandient.

Situaties uit haar kindertijd worden onthuld, waarin ze aangeeft niet te willen vertellen wat er gebeurd is. Ze schaamt zich, heel erg. Na haar gerust te stellen en uit te leggen waarom het belangrijk is om ondanks de schaamte de situaties te doorlopen vertelt ze verder…

Ze is verliefd geworden op haar chirurg en hij op haar.
Toch vertelt hij haar dat hij voor zijn gezin kiest.

Weer geen nummer 1.

Een volgende situatie is zij weer in een ziekenhuis, nu als 10-jarige. Ze is net geopereerd en wordt opgehaald door een sjieke auto. Ze heeft altijd gedacht dat dit een taxi was.

Echter bleek dit de minnaar van haar moeder te zijn.

Eenmaal thuis aangekomen legt haar moeder haar op bed en vertrekt om die dag niet meer terug te komen. Haar moeder kiest voor haar minnaar.

Weer geen nummer 1

Tot slot vertelt ze over een situatie, uit haar kindertijd, waar haar vader en moeder ruzie hebben. Ze is bang.

We bespreken alles wat ze ziet en wat ze hoort, tot in detail. Ik vraag haar naar het meest vervelende en pijnlijke moment in deze situatie.

Ze ziet haar moeder opnieuw bij een sjieke auto staan, maar dit keer met een koffer in haar hand.

Ze ziet dat haar vader haar broertje naar haar moeder duwt. Die mag mee met de sjieke auto. Zij niet. Zij blijft achter en heeft geen keuze.

Haar moeder kiest niet voor haar. Weer geen nummer 1.

We ronden de sessie samen af. Ze ziet veel overeenkomsten tussen de verschillende gebeurtenissen.

Ze heeft de situaties volledig doorvoeld en alle details, die haar in het heden hebben getriggerd, zijn weer op een juiste manier geordend en gecodeerd in haar bewuste brein. Samen met de juiste gevoelens.

De oorzaak van haar overtuiging “Ik ben nooit nummer 1” is voor haar gevoel voor een groot deel achterhaald.

Een krachtige reis van zelfontdekking, om een nieuw hoofdstuk van groei en heling te beginnen zodat zij zichzelf op nummer 1 kan zetten. Ze is zich bewust geworden van wat haar zo verdrietig en klein maakt en dat maakt dat ze de juiste keuzes kan maken voor haarzelf. Nummer 1!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Stuur mij een berichtje.

Ik help je graag!

Scroll naar boven