Hoe kijk jij naar jezelf?

Sinds ik weet dat mijn gevoel een bepaald niveau heeft bereikt en ik daar last van heb, kijk ik naar mezelf, praat zelfs hardop om erachter te komen wat er mis is gegaan en wat er beter kan.

Als ik dat doe, dan verzacht het van binnen en kom ik tot antwoorden. Wat ook helpt is om een collega te bellen waarvan ik weet dat hij soortgelijke ervaringen heeft gehad zodat hij mij kan toespreken.

Dit is voor mij een super krachtig hulpmiddel en ze noemen het zelfreflectie. Bewust worden wat er in je omgaat zodat je kunt groeien als mens. Net als een vis in het water wil zwemmen willen wij als mens ontwikkelen. Een natuurlijk proces.

Wat levert het je op?

1. Je leert jezelf beter kennen. Véél beter. Je wordt bewust van wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je naar toe wilt in het leven. Het is als een soort ontdekkingsreis naar je innerlijke zelf. Het geeft je de power om betere beslissingen te nemen en je leven in lijn te brengen met je doelen.

2. Je komt erachter waar je goed in bent en waar je nog aan moet werken. We hebben allemaal onze sterke en zwakke punten, toch? Hoe mooi is het als je dingen kunt overwinnen waar je minder goed in bent, zodat je dat toch kan ontwikkelen.

3. Je begint patronen te zien in je gedrag en gedachten. Door stil te zijn, bewust te zijn, erkenning te geven wat er is kun je dit gaan herkennen. Ik vond dat zelf een heel mooi proces en dit overkomt mij iedere dag. Stilstaan en bewust worden.

4. Het helpt om echt je doelen te halen en die échte verandering door te maken. Ik had voor mezelf nooit gedacht dat ik ooit voor een groep zou spreken. Nu pitch ik iedere week mijn verhaal.

5. Een belangrijke en deze geldt voor altijd. Je neemt verantwoording. Ja, zelf de verantwoording nemen is het grootste goed! Dan ga je controle nemen over je eigen leven. Je hebt dan gewoon invloed op je eigen acties. Sinds ik dat doe gebeuren er zulke mooie dingen. Ook minder mooie natuurlijk maar ik voel dat ik in de juiste richting acties onderneem.

Stap voor stap…. Niet te snel. Wel altijd met een kijkje naar mezelf.

Wil jij ook naar jezelf kijken en wil je dat ik met je meekijk? Dat kan natuurlijk.
Met PMA word je bewust van je gedachten, gevoelens en gedrag en je gezondheid.

Onze eerste afspraak is altijd vrijblijvend. Klik hier voor meer informatie: www.petrakaandorpcoaching.nl

Scroll naar boven